Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klimaatmars voor 'veilige toekomst'

  •  
17-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
protest demonstratie

© Protest, foto: pixabay

Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond organiseren op zondag 10 maart de 'Eerlijke Klimaatmars' in Amsterdam. Deze mars “voor een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen” begint die dag om 13.00 uur op de Dam.

Klimaatakkoord

De mars is een reactie op het concept-klimaatakkoord dat momenteel onderwerp van debat is in de Tweede Kamer. “We vinden dat de vervuilers moeten betalen en dat de lasten niet alleen bij de burger komen te liggen maar ook bij de industrie", licht een woordvoerster van Milieudefensie toe. Volgens haar is dat nu niet goed geregeld in de voorlopige klimaatplannen.
“Wij zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken", stellen de organisaties op Facebook. Zij roepen onder meer andere organisaties, studenten, buschauffeurs en scholieren op zich bij de actie aan te sluiten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.