Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Klimaatspijbelaars in gesprek met Premier Rutte en minister Wiebes

  •  
12-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
denhaag_demonstreren_pixabay
Premier Mark Rutte en minister Eric Wiebes (verantwoordelijk voor het klimaat) praten dinsdagavond met een aantal scholieren over het klimaatbeleid. Rutte had eerder al laten weten dat hij graag wil spreken met de klimaatspijbelaars, de scholieren die onder schooltijd voor klimaatmaatregelen demonstreren.

Gesprek buiten schooltijd

“Ik sta, als jullie dat willen, met Eric Wiebes altijd open voor een gesprek. Wel buiten schooltijd", stond in zijn tweet, met een smiley. Dat was een reactie op een tweet van D66-voorman Rob Jetten, die het hoog tijd vond dat Rutte de initiatiefnemers van de demonstratie van afgelopen donderdag in Den Haag uitnodigt om te praten over het klimaat. Ongeveer 15.000 scholieren trokken toen naar het Malieveld.
De organisatie van de demonstratie, Youth for Climate, liet al weten eerst het gesprek met Rutte en Wiebes af te wachten, en daarna te bepalen of er weer een komt.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.