Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Koeien vergiftigd: accuresten en gifplanten in voer

  •  
14-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
koeien buiten

© Bron: pixabay

Tientallen koeien zijn vorig jaar ernstig vergiftigd. Ze kregen beschimmelde aardappels, drinkwater met giftig koper of ziekmakende planten. Een boer mixte per ongeluk een accu door het voer, waarna elf koeien blind werden en schuimbekkend stierven. Dat blijkt uit documenten die het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit naar buiten heeft gebracht na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) van het AD. Boeren deden melding van de vergiftigingsgevallen bij de Gezondheidsdienst voor Dieren.
In 2017 kreeg de Gezondheidsdienst honderddertig telefoontjes van boeren over mogelijke vergiftigingen. Bij één bedrijf stierven meerdere beesten nadat ze beschimmelde zoete aardappels hadden gegeten. De dieren kregen last van schuimbekken, bloedneuzen en ademhalingsproblemen. Na sectie bleek dat de longen van de koeien ernstig waren aangetast.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.