Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Konijnen in het wild

  •  
14-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
konijn_03.jpg
Konijnen zijn misschien wel de bekendste in het wild levende zoogdieren van Nederland. Toch weten maar weinig mensen het fijne van hun geschiedenis en leefwijze.
Het boek Wilde konijnen brengt daar verandering in. Met een schat aan informatie, verrassende weetjes, anek­dotes, foto’s en tekeningen doen de auteurs deze boeiende soort alle eer aan.
Onderzoekers Marijke Drees, Sim Broekhuizen en Jasja Dekker bundelden hun jarenlange veldervaring, daarbij gesteund door Heleen Goddijn, tekstschrijver en voorheen ook onderzoeker. De afbeeldingen zijn van de hand van Dick Klees.
Het resultaat is een informatief en verrassend boek dat antwoord geeft op vragen als: waar komen konijnen vandaan? Welk effect hebben ze op het landschap? Waarom eten ze hun eigen keutels op? Zijn ze zo aardig als ze eruit zien en doen ze aan geboortebeperking?
Titel : Wilde konijnen
Auteurs : Marijke Drees, Heleen Goddijn, Sim Broekhuizen en Jasja Dekker
Afbeeldingen : Dick Klees
Uitgever :  VZZ i.s.m. de KNNV Uitgeverij
ISBN : 978 90 5011 262 8
Prijs : E 19,95
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.