Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kredietcrisis: goed voor de dieren

  •  
31-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
31mei.jpg
Het aantal toeristen dat de Galapagos bezocht, daalde volgens het Nationale Park in het eerste kwartaal van 2009 met 7,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Het Nationale Park wijt de daling vooral aan de kredietcrisis, vooral op de Amerikaanse markt. Opvallend is dat iets minder dan de helft van de toeristen een cruiseboot boekten en dat de rest in hotels verbleef. In totaal bezochten 41 146  personen de Galapagos, 27 037 buitenlanders en 14 109 Ecuadorianen. Steeds meer Ecuadorianen bezoeken de Galapagos, vooral in de schoolvakanties komen er veel schoolkinderen, die dit mooie deel van hun land bezoeken. Ze zijn meestal erg enthousiast en zitten hier geinteresseerd de video van de CDF te bekijken over het werk dat hier verricht wordt. Natuurlijk zijn de meeste organisaties op de Galapagos ook financieel afhankelijk van de inkomstenbron toerisme. Toch is het goed dat het aantal toeristen beperkter is. Het zal de dieren goed doen, omdat ze meer rust krijgen. Aan de andere kant zijn zij ook voor hun bescherming afhankelijk van al die NGO’s die op de eilanden bivakeren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.