Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kritiek op doel duurzame energie EU-landen

  •  
19-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
duurzaamheid windmolen zonnepanelen

© Bron: Pixabay

Het energieverbruik in de EU moet in 2030 voor ten minste 27 procent duurzaam zijn opgewekt. Greenpeace en het Wereldnatuurfonds hekelen in een reactie het lage ambitieniveau van de ministers van de lidstaten.

‘Kolen voor Kerstmis’

“Duidelijk onvoldoende’’, zei ook EU-commissaris Miguel Canette van klimaat over de bindende doelen. Hij wijst op de “spectaculaire’’ kostenreductie van zonne- en windenergie.
De energieministers geven de Europeanen kolen voor Kerstmis, verwijst Greenpeace naar de instandhouding van subsidies voor vervuilende centrales. Het Wereldnatuurfonds spreekt van een schande. “Ze hebben gestemd voor het verbranden van veel meer bomen en voedsel.''

Doel duurzame energie

Het Europees Parlement had in oktober 35 procent als doel gesteld. De onderhandelingen over de uiteindelijke doelstelling gaan volgend jaar van start.
bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.