Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Laatste schone zwanen olielek uitgezet

  •  
24-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwanen

© Foto: gertpaassen

De laatste met olie besmeurde zwanen zijn schoongemaakt en weer losgelaten in Numansdorp. Veertien zwakkere vogels hebben een plek gekregen in een vogelopvang in Rotterdam. Rijkswaterstaat begon maandag met de afbouw van de noodlocatie.

Besmeurd

Drie weken geleden botste een tanker in de 3e Petroleumhaven tegen de kade en liep ruim 250 liter stookolie het water in. Een kleine vijfhonderd besmeurde zwanen konden herstellen in een tijdelijke opvanglocatie bij de Maeslantkering in Hoek van Holland en kregen een grondige schoonmaakbeurt. Een grote groep vrijwilligers hielp Rijkswaterstaat daarbij.
Het Havenbedrijf heeft inmiddels alle olie uit het water gehaald. Het schoonmaken van de kades en oevers duurt nog enkele maanden. De olie daar is verhard en vormt een minder groot gevaar voor de watervogels.
Vroege Vogels maakte eerder een radioreportage over de zwanen. Beluister het hier.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.