Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Lachen of huilen

  •  
18-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
913 keer bekeken
  •  
Komt er een goed klimaatakkoord in Kopenhagen of wordt het een grote beschamende vertoning? Zondag weten we wat de klimaattop heeft opgeleverd. Maarten Hajer, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving en Pier Vellinga, hoogleraar klimaatverandering  maken de balans op. Ook geven ze antwoord op de vraag wat er na Kopenhagen moet gebeuren.
Pier Vellinga behoort tot de wetenschappers die in de jaren tachtig als eersten over de gevolgen van opwarming van de aarde publiceerden. Hij was in 1987 één van de oprichters van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties dat in 2007 de Nobelprijs won. Voor Nederland en de EU was hij nauw betrokken bij de vormgeving van het VN klimaatverdrag. Nu is hij hoogleraar klimaatverandering aan Universiteit Wageningen en de Vrije Universiteit Amsterdam en van daaruit directeur van het Nationale Programma Kennis voor Klimaat.
Maarten Hajer is sinds oktober 2008 de nieuwe directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving . Verder is hij sinds 1998 hoogleraar Bestuur & Beleid aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was hij onder andere werkzaam aan de Universiteiten van Leiden en München en als senior onderzoeker bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid in Den Haag. Hij heeft zich de laatste jaren vooral beziggehouden met projecten op het gebied van stedelijk bestuur en stedelijke conflicten, ruimtelijke ordening, technologische ontwikkeling en milieu- en natuurbeleid in een nationale en internationale context.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.