Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Lentebodes bij Stadzigt

  •  
06-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
kerkuil_15.jpg
Met 20 graden op de thermometer op veel plaatsen dit weekend lijkt de lente dan echt te beginnen. Dat is uiteraard ook in de natuur te merken. Veel vogelsoorten keren terug van hun overwinteringsplek. Welke vogels zijn alweer terug bij Stadzigt aan het Naardermeer? Is de boerenzwaluw, die elk jaar in het botenhuis broedt, alweer terug?

Wat zit er in de uilenkast?

Boswachter Luc Hoogenstein heeft in ieder geval in de uilenkast boven in de schuur van Natuurmonumenten aan het geluid gehoord dat er een paartje kerkuilen waarschijnlijk aan het nestelen is.

Kerkuil

Deze grote uil zul je niet tegenkomen in de bossen, maar wel in halfopen tot open landschappen. Gebieden zoals ruig begroeide graslanden, braakliggende akkers en wegbermen gebruikt hij om te jagen. En dan het liefst op muizen. Hoe meer muizen, hoe beter! Wanneer het een goed muizenjaar is, zal de kerkuil meer broedsels en ook meer eieren leggen. 

Meer over:

lente, kerkuil
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.