Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Limburg opent jacht op wasbeer

  •  
27-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
wasbeer pixabay

© bron: pixabay

De provincie Limburg heeft toestemming gegeven voor het afschieten van wasberen. De provincie neemt deze beslissing omdat de wasbeer volgens hen oprukt en gezondheidsrisico's en overlast veroorzaakt.

Niet opvangen

De populatie groeit. Eind 2017 was er een eerste melding van een wasbeer met jongen. Toen nog een unicum. Vorig jaar groeide de populatie tot zo'n honderd dieren. De wasbeer opvangen, zoals de Partij voor de Dieren wil, kan niet, laat de provincie weten. Dat is te duur en onvoldoende effectief, afschieten is de enige zinvolle optie aldus de provincie. 

Uitroeien

Daardoor hoopt de provincie te voorkomen dat de dieren zich definitief in Limburg vestigen. De provincie pleit voor Europese maatregelen, omdat de wasbeer vooral vanuit Duitsland de landsgrenzen naar Limburg overschrijdt. De wasbeer komt van nature niet voor in Nederland en dat verplicht de provincie tot het aanpakken van deze soort. Om die reden moeten volgens de provincie “uitroeiingsmaatregelen” worden genomen.
Bron: ANP

Meer over:

wasbeer, uitroeien
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.