Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Live muziek van het Capriccio Clarinet Orkest

  •  
26-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
Ursus_Clarinet_Quartet_2_1MB.jpg
In de Martinikerk in Groningen treden zaterdag 7 maart maar liefst 45 klarinettisten tegelijk op. Het Capriccio Clarinet Orchestra is uniek in de wereld en bestaat uit As-, Es-, Bes-, Alt-, Bas- en Contrabas-klarinet. Het bereik wordt vergeleken als met die van een symfonieorkest. Het Capriccio Clarinet Orchestra bestaat 25 jaar en viert dat met een dubbelconcert in Groningen. Zo gaan ze onder meer een muzikaal ’duet’ aan met house-DJ Niels Schilder.
In Vroege Vogels zondag een voorproefje met een aantal leden van het orkest. Een viertal vormen samen ook een muzikaal ensemble: het Ursus Clarinet Quartet . Ursus betekent beer.
Het repertoire van het Capriccio Clarinet Orchestra bestaat uit bekende symfonische werken als de Symfonie nr. 9 van Dvo?ák en De Moldau van Smetana. Het orkest maakte succesvolle tournees door Australië, Rusland, Japan, Italië, Spanje, Hongarije en Engeland. Deze zomer staat een optreden tijdens het prestigieuze ClarinetFest(r) in Madrid op het programma.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.