Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Live op de Floriade

  •  
13-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De grote wereld-tuinbouw-tentoonstelling Floriade 2012 verwacht het komende half jaar 2 miljoen bezoekers. Velen komen af op de grote publiekstrekkers, maar je kan ook echt op zoek naar groen, duurzaamheid en diervriendelijke exposanten. Dat gaan wij doen op 15 april.
Twee uur lang voeren we luisteraars langs de meest ecologische plekjes van de Floriade. Uiteraard bezoeken we de twee erkende tuinreservaten op het terrein. We kijken door de ogen van dieren, verduurzamen tuinmeubilair, praten met 'the Willowman', onderzoeken de Cradle-to-Cradle doelstellingen, vlechten wilgentenen, kijken naar de tuinbouw van de toekomst.
Allemaal langs de Vroege Vogels Route.
De uitzending is vanuit het Rijkspaviljoen op de Floriade, met de mooie naam Mygreenworld. In het 15 meter hoge paviljoen is van alles te zien op het gebied van energiebesparing, voedselproductie en duurzame energie. Denk aan het telen van sla op water, een algenreactor en een groene wand.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.