Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Live vanuit het Muziekcentrum van de Omroep

  •  
25-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
MCO
Hilversum staat dit weekend in het teken van ‘100 jaar Mediastad’. En daarom zendt Vroege Vogels zondag drie uur lang uit vanuit het Muziekcentrum van de Omroep. Voorheen was dit het gebouw van de VARA en dus ook de plek waar ons programma en voorganger Weer of Geen Weer vandaan kwamen.
Hilversum kreeg de eretitel ‘Mediastad’ nadat op 27 februari 1918 in Hilversum de NSF (de Nederlandse Seintoestellen Fabriek) werd opgericht. De jaren erna ontstonden in de Gooise gemeente verschillende omroepverenigingen en werden omroepgebouwen gebouwd.
Nu, 100 jaar later werken er in de Mediastad zo’n 12.000 mensen in de creatieve industrie bij zo’n 1700 bedrijven. En is Hilversum van een tuindorp verandert in een plek waar de omroepgeschiedenis is geschreven. De gemeente wordt in de volksmond regelmatig Hillywood genoemd, als epicentrum van de Nederlandse media.
Het hele weekend zijn er verschillende festiviteiten in de mediastad. Met als een van de hoogtepunten een exclusief opreden van Joke Bruijs met de Ramblers. In Vroege Vogels trapt dit illuster ensemble af. The Ramblers worden in het midden van de jaren twintig bekend als een radio dansorkest dat een combinatie brengt van jazz- en amusementsmuziek.

Uitzending bijwonen

Vanaf 7 uur is iedereen welkom om de uitzending van Vroege Vogels vanuit het Muziekcentrum van de Omroep bij te wonen.
Kijk hier voor meer informatie over 100 jaar mediastad .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.