Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke dinsdag om 19.20 uur op NPO2

 • Lokaalhoutdagen op 1&2 oktober in Leersum

  Bomen.jpg

  Een design-meubel van je eigen kersenboom, bankjes in het gemeenteplantsoen van de gerooide beuken, een schutting van de berk. Het zijn slechts enkele ideeën die bezoekers aan de Lokaalhoutdagen, op 1&2 oktober in Leersum, op doen. De tweede Lokaalhoutdagen van 1&2 oktober zijn het resultaat van een samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Lokaalhout.

  Versnipperd
  Nederlands hout wordt, volgens de organisaties, te vaak versnipperd voor de tuin of gehakt voor de open haard. Lokaalhout en Staatsbosbeheer  hebben zich met de Lokaalhoutdagen ten doel gesteld Nederlanders bekend te maken met de mogelijkheden van het gebruik van eigen en lokaal hout en het gebruik hiervan te bevorderen. Bezoekers kunnen op 1 en 2 oktober ideeën opdoen en hout uitkiezen, op maat laten verzagen en meenemen.

  Lokaal houtgebruik
  Op de dag zelf worden er Belgische trekpaarden ingezet om het hout te verslepen. Daarnaast draait de mobiele houtzagerij, volgens de organisaties, op volle toeren. Tijdens de Lokaalhoutdagen worden bomen uit de directe omgeving ter plekke tot plank, meubel, schutting of bloembak vermaakt. Gezamenlijk hebben Lokaalhout en Staatsbosbeheer zich ten doel gesteld om creatief en duurzaam gebruik van Nederlands hout te stimuleren. 
   
  Voor meer informatie kan je de website van Lokaalhout bezoeken.

  Bron: Lokaalhout
  Foto (cc) Pascal

  Geplaatst in: Nieuws