Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Lokaalhoutdagen op 1&2 oktober in Leersum

  •  
27-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bomen.jpg
Een design-meubel van je eigen kersenboom, bankjes in het gemeenteplantsoen van de gerooide beuken, een schutting van de berk. Het zijn slechts enkele ideeën die bezoekers aan de Lokaalhoutdagen, op 1&2 oktober in Leersum, op doen. De tweede Lokaalhoutdagen van 1&2 oktober zijn het resultaat van een samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Lokaalhout.
Versnipperd
Nederlands hout wordt, volgens de organisaties, te vaak versnipperd voor de tuin of gehakt voor de open haard. Lokaalhout en Staatsbosbeheer  hebben zich met de Lokaalhoutdagen ten doel gesteld Nederlanders bekend te maken met de mogelijkheden van het gebruik van eigen en lokaal hout en het gebruik hiervan te bevorderen. Bezoekers kunnen op 1 en 2 oktober ideeën opdoen en hout uitkiezen, op maat laten verzagen en meenemen.
Lokaal houtgebruik
Op de dag zelf worden er Belgische trekpaarden ingezet om het hout te verslepen. Daarnaast draait de mobiele houtzagerij, volgens de organisaties, op volle toeren. Tijdens de Lokaalhoutdagen worden bomen uit de directe omgeving ter plekke tot plank, meubel, schutting of bloembak vermaakt. Gezamenlijk hebben Lokaalhout en Staatsbosbeheer zich ten doel gesteld om creatief en duurzaam gebruik van Nederlands hout te stimuleren. 
 
Voor meer informatie kan je de website van Lokaalhout bezoeken.
Bron: Lokaalhout
Foto (cc) Pascal

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.