Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Massaduik op wilde oesterbank

  •  
19-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Oesterbank Brouwersdam

© fotograaf: Floor Driessen, Bureau Waardenburg

De wilde oesterbank die ruim twee jaar geleden werd ontdekt voor de Zeeuwse kust is niet alleen uniek in de Noordzee, het rif is ook veel groter dan gedacht. De Zeeuwse oester lijkt bezig te zijn aan een echte comeback. Meer dan tachtig duikers gingen het water in om het rif te inventariseren.
De Japanse oester en de platte oester lijken het er prima naar hun zin te hebben. Inmiddels hebben die gezelschap gekregen van meer diersoorten, bleek zaterdag uit de massaduik van natuurliefhebbers. Ten minste dertig nieuwe dieren hebben zij aan het soortenlijstje van de Brouwersdam kunnen toevoegen, waaronder de grofgeribde fuikhoorn, de sponspootkrab en de groene mosdierslak. Zij leven op en rondom de schelpdierbank die zorgt voor schuilplaatsen, harde ondergrond en voedsel.
De 84 duikers -en één snorkelaar- die zaterdag het water in gingen bij de schelpdierbank aan de Brouwersdam kwamen dolenthousiast weer boven. De schelpdierbank is in 2016 per toeval ontdekt. Dirk Van den Bergh maakte van deze dag een registratie:
Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren.

Meer over:

oesters
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.