Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Massale insectensterfte

  •  
07-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
De Nederlandse bollenvelden brengen jaarlijks enorm veel landbouwgif in het milieu. Zembla komt zaterdag met een schokkende reportage over de gezondheidseffecten zijn voor de mens. Maar hoe zit het met de natuur? Zondag een gesprek met Jeroen van der Sluijs bij Vroege Vogels.
Volgens de Utrechtse onderzoeker Jeroen van der Sluijs zorgen de insecticiden, zoals imidacloprid voor dramatische insectensterfte met alle gevolgen van dien. Niet alleen hele bijenvolken zouden te lijden hebben onder het gif, ook hommels, libellen, vliegen en de vele bodemdieren als aaltjes en engerlingen. Minder insecten betekent op termijn ook minder vogels, kikkers en andere dieren die voor hun voedsel hiervan afhankelijk zijn.
‘Gif in de Bollenstreek’ van Zembla wordt uitgezonden op zaterdag 8 januari 2011 om 22.35 uur bij de VARA op Nederland 2.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.