Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meer dan 100 rangers omgekomen tijdens hun werk

  •  
31-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
olifant_27.jpg
Uit een nieuwe studie van de Internationale Ranger Federatie (IRF) blijkt dat in de afgelopen twaalf maanden zeker 107 parkwachters tijdens hun werk zijn omgekomen. Het onderzoek is uitgevoerd op initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF), dat hiermee aandacht vraagt voor de gevaarlijke werkomstandigheden van rangers.
 
Uit de studie blijkt dat bijna de helft (42 procent) van de parkwachters is omgekomen bij gewapende confrontaties met stropers. In de afgelopen tien jaar zijn al meer dan 1000 rangers tijdens hun werk gedood.
 
Geen levensverzekering
Uit het onderzoek blijkt verder dat in de 40 onderzochte landen 35 procent van de parkwachters geen levensverzekering heeft, 20 procent heeft geen ziektekostenverzekering en bijna de helft (45 procent) heeft geen blijvende invaliditeitsverzekering.
 
“Moedige mannen en vrouwen staan dag en nacht in de frontlinie om onze prachtige, bedreigde diersoorten te beschermen. Maar als het gaat om basisverzekeringen dan staan ze helemaal achteraan en dat kan zo niet langer.”, zegt Christiaan van der Hoeven van WNF. De natuurbeschermingsorganisatie en de Internationale Ranger Federatie roepen de overheden op om de arbeidsomstandigheden van parkwachters te verbeteren.
 
Training
Uit eerder onderzoek van de Internationale Ranger Federatie en WNF in maart dit jaar bleek dat bijna de helft van de rangers vindt dat ze onvoldoende getraind zijn. WNF vindt dat overheden hier meer in moeten investeren.
Bron: WNF
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.