Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meer kip met keurmerk, minder plofkip

  •  
23-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
beterleven.jpg
Supermarkten bieden 25 procent meer kip met een welzijnskeurmerk aan dan vorig jaar. Het percentage sterkippen wordt nu geschat op 27 procent. Dat zegt Wakker Dier op basis van steekproeven.

Plofkip

De organisatie constateerde ook dat het aandeel plofkip daalde van 63 naar maar liefst 16 procent en dat het aandeel van de nieuwe 'tussenkip' (geen plofkip, maar ook nog geen keurmerk) flink is gegroeid. Het aanbod van kip met twee of drie sterren blijft heel klein en is zelfs licht afgenomen ten opzichte van vorig jaar.

Vomar goed, Emté slecht

De bestrijder van dierenleed onderzocht het kipassortiment van twaalf grote supermarktketens. Wakker Dier geeft een pluim aan de Vomar: ,,Hier ligt net als bij de marktleiders Albert Heijn en Jumbo geen enkele plofkip meer in het kipschap en vond Wakker Dier het hoogste percentage kip met het Beter Leven keurmerk, namelijk 42 procent.'' Het pluimvee in de Lage Landen moet het nog niet hebben van met name Emté ,,waar nog relatief veel plofkip ligt en slechts 9 procent van het kipassortiment een ster heeft.''
Bron: ANP & WakkerDier

Meer over:

vlees, kip
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.