Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nico de Haan: 'Meer leven in je tuin'

  •  
30-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Nico_de_Haan

© foto: Henny Radstaak

Een meerderheid van de tuinbezitters wil eigenlijk geen tegels in de tuin, maar weet niet goed hoe de tuin dan wél in te richten. Vogelbescherming Nederland gaat zich daarom laten zien met informatiestands in alle filialen van Intratuin. Daar wil Vogelbescherming het winkelend publiek gaat informeren en adviseren over hoe je meer vogels en insecten in je tuin kunt lokken. Natuur is ook in de achtertuinen belangrijk, vindt Vogelbescherming. Dat kan heel eenvoudig beginnen: haal er een stoeptegel uit en zet er een plant voor in de plaats. 

Maak je tuin tot een vogelparadijs

Hóe je van je tuin een vogelparadijs maakt, is één verhaal, maar waaróm dat zou moeten, daar zijn meerdere redenen voor. Op beide vragen geeft Nico de Haan antwoord in het boekje ‘Hoe maakt u van uw tuin of balkon een vogelparadijs en waarom?’. Kun je, met het voorjaar dat zich al ruim aankondigt, nog nestkasten ophangen? Wat is de beste plek? Hoe kun je een kleine tuin aantrekkelijk maken voor vogels en insecten?

Meer over:

tuintip
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.