Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meer technologie in de natuur

  •  
08-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
229 keer bekeken
  •  
eco_drone_actueel_14892.jpg

© Foto: WWF Nepal

Hoe kan je met slimme technologische instrumenten de natuur in de wereld redden? Dat is het thema van een groot symposium bij de Wageningen Universiteit, komende maandag (11 maart). De biologen van nu nemen niet meer hun verrekijker mee, of hun netje, maar een heel arsenaal aan techniek. Ze gebruiken sensoren, tags, doen aan DNA-sequencing, filmen met hogesnelheidscamera’s en drones en doen aan ‘big data’. Hoe is met al deze nieuwe techniek de rol en het werk van de bioloog anders in 2019?
Het Wageningse congres valt samen met de 101e verjaardag van de Universiteit. Belangrijk onderwerp is hoe je technologie kunt inzetten om soorten in de wereld te beschermen. Bijvoorbeeld drones of zenders, die in Afrikaanse wildparken worden gebruikt om dieren te beschermen tegen stroperij. Verder is het steeds minder nodig om soorten uit de natuur te vangen of verstoren om ze in kaart te brengen, met verschillende vormen van nieuwe technologie. In Vroege Vogels vertelt de Wageningse onderzoeker Reindert Nijland hoe het opsporen van soorten met DNA-sequencing straks voor iedereen binnen handbereik ligt.
(c) Foto: WWF Nepal

Meer over:

wageningen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.