Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Meeuwen dierenpark doodgeschoten

  •  
20-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kleine mantelmeeuw

© Kleine mantelmeeuw - Fotograaf foelyzip

Tien meeuwen van dierenpark Zie-ZOO in Volkel zijn doodgeschoten. “In eerste instantie dachten we nog dat een ander dier dit misschien gedaan had. Maar sectie van de dierenarts sluit dat uit”, zegt voorzitter Eeg Manders in het Brabants Dagblad maandag.
Net buiten het park zijn volgens Omroep Brabant bandensporen gevonden. Daarom denkt Manders dat iemand vanuit de auto heeft geschoten. De schutters zijn mogelijk vastgelegd op camerabeelden van de luchtmachtbasis bij Volkel, die naast het park ligt.
De vogels (kleine mantelmeeuwen) zijn tussen zaterdagavond en zondagochtend gedood. Elf andere meeuwen in de voliere raakten niet gewond.  Meeuwen zijn niet vaak te vinden in dierentuinen. Ze mogen daar alleen worden gehouden als ze in gevangenschap zijn geboren.
Bron: ANP en NOS

Meer over:

meeuw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.