Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Megaprotest tegen Belgische kerncentrale

  •  
23-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flyer_wise
Tienduizenden mensen voeren zondagmiddag een opmerkelijke actie tegen de omstreden kerncentrale in het Belgische Tihange. Hand in hand vormen de actievoerders een menselijk lint vanaf de centrale, via het 60 kilometer verderop gelegen Maastricht naar het Duitse Aken.

Incidenten en ongelukken

Van brand tot scheuren, kerncentrale Tihange wordt geplaagd door een hele serie incidenten en ongelukken. De drie kerncentrales van Tihange liggen aan de Maas, 60 kilometer van Maastricht, in Belgisch Limburg. Als er in Tihange een kernramp plaatsvindt zouden grote delen van Nederland ernstig besmet kunnen raken.

Menselijke ketting vormen

Op zondag 25 juni gaan tienduizenden mensen hand-in-hand een ketting vormen van Aken, via Maastricht en Luik naar de kerncentrales in Tihange. De gevaarlijke kerncentrales moeten dicht. Organisaties uit Duitsland, België en Nederland, politiek en burgers slaan letterlijk de handen ineen en roepen iedereen om zich aan te sluiten.

Sluiting

De actievoerders eisen de sluiting van de centrale in Tihange. De oproep wordt ondersteund door vrijwel alle Limburgse gemeenten, de provincie, carnavalsverenigingen, kloosterordes, boeren en ook de FNV. Milieuorganisatie WISE organiseert het grote protest. In Vroege Vogels bellen we met een van de organisatoren, Peer de Rijk, directeur van WISE. Ook spreken we een actievoerende Limburgse burgemeester.
Meer informatie op de site van  WISE over de menselijke ketting .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.