Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Megastallen en mestfabrieken gebouwd met geld Rabobank

  •  
11-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rabostank_Greenpeace
Steeds grotere stallen, mestfabrieken om het mestoverschot onder het tapijt te vegen en grote gevolgen voor klimaat, natuur en bewoners is de realiteit achter investeringen van de Rabobank. Dat blijkt uit een door Greenpeace gepubliceerd zwartboek over investeringen van de Rabobank in de vee-industrie.

Investering van 100 miljoen euro

Aan de hand van kadastergegevens wist Greenpeace te achterhalen welke omstreden vee-industrie met een hypotheek van de Rabobank gefinancierd worden of waar een financiële relatie bestaat. In totaal gaat het om 14 verschillende bouwprojecten en bestaande bedrijven waar Rabobank meer dan 100 miljoen euro in stak. Projecten als omstreden megastallen, mestfabrieken en andere vee- en vleesindustrie onderstrepen volgens de milieuorganisatie de werkelijkheid die schuilgaat achter de slogan ‘Growing a better world together’.
Tegen vrijwel alle in het zwartboek vermelde plannen en bedrijven, waarbij Greenpeace een financiële link vond met de Rabobank, bestaat grote weerstand van omwonenden en andere belangengroepen. Greenpeace roept Rabobank op een andere koers te gaan varen: geen geld meer naar de vee-industrie en méér vlees, maar juist naar ecologische landbouw met minder dieren.
Bron: Greenpeace
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.