Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verliefd op je klant

  •  
14-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
orang-oetang

© Bron: Patrick van Veen

Jaarlijks gaan we honderden korte en lange relaties aan. We doen boodschappen in de supermarkt, sluiten een telefoonabonnement af en brengen een bezoekje aan de huisarts. Volgens bioloog Patrick van Veen kunnen al deze relaties verbeterd worden als we meer zouden kijken naar dierlijk gedrag.
In al deze relaties spelen dierlijke oerinstincten namelijk een rol. Hoe verschilt de mens qua gedrag van dieren en vooral: wat kunnen wij van hun leren? Van Veen legt dit uit in zijn boek Verliefd op je klant .

De kunst van verleiding

Een goede relatie aangaan begint met verleiden. En wie een potentiële partner zoekt, moet opvallen. Een heuse kunst! Het is niet voor niks dat vogels hier goed de tijd voor nemen. Zorgvuldig zullen ze elk takje of blaadje dat afleidt opruimen om zichzelf goed in de schijnwerpers te zetten.

Observeren

Door jarenlang observeren van menselijk gedrag en dierengedrag beschrijft Patrick van Veen de gelijkenissen tussen mens en dier. Want uiteindelijk zijn mensen precies als dieren en is vrijwel alle sociale interactie in de natuur gebaseerd op dezelfde principes.
Bij apen is het vlooienritueel een belangrijk teken van vertrouwen - Bron: Patrick van Veen
Vlooiende apen - niet hergebruiken!!

© Bron: Patrick van Veen

Prieel vogel maakt zijn nest op orde om een vrouwtje te verleiden. Bron: Patrick van Veen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.