Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Midas eenmalig terug als columnist

  •  
24-10-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
midas_dekkers_column.jpg
Midas Dekkers (Haarlem, 1946) is zonder twijfel de bekendste en populairste Nederlandse bioloog - en mogelijk ook de meest omstreden. In zijn radiocolumns, die hij tussen 1980 en 2007 voor Vroege Vogels maakte, kwamen vaak controversiële onderwerpen ter sprake. Midas besteedde vooral veel aandacht aan de relatie tussen mens en dier. De columns werden de week na uitzending gepubliceerd in het VARA TV-Magazine. In december 2002 ontving de Vroege Vogels-huisbioloog de Mercur, de 'Oscar' van de Nederlandse tijdschriftenwereld voor vijftien jaar gedrukte Vroege Vogels columns. Een andere onderscheiding was de 'Eurekaprijs' in 2003.
Op zondag 11 februari las Midas zijn laatste officiële column voor tijdens De Grote Columnistenspecial vanuit zijn eigen werkkamer te Weesp.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.