Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Milieuorganisaties en 13.000 Nederlanders starten een zaak tegen Shell

  •  
12-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
shell_pixabay
In een gezamenlijke brief aan Shell stellen de organisaties het olie- en gasconcern aansprakelijk voor het aanrichten van wereldwijde klimaatschade. Zes milieuorganisaties sluiten zich aan bij de rechtszaak die Milieudefensie vorig jaar heeft aangespannen tegen Shell.

13.000 Nederlanders zijn mede-eisers

De organisaties, waaronder Greenpeace Nederland, Milieu Actief en de Waddenvereniging, overhandigen 5 april de dagvaarding bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Daarnaast hebben ook ruim 13.000 Nederlanders zich gemeld als mede-eiser in de zaak. De organisaties roepen burgers op zich aan te sluiten bij de rechtszaak door mede-eiser te worden via de site klimaatzaakshell.nl.
Volgens de organisaties handelt Shell in strijd met het klimaatakkoord van Parijs. “Shell heeft er decennialang doelbewust voor gekozen om grote winsten te behalen ten koste van het klimaat”, zegt directeur Joris Thijssen van Greenpeace Nederland. “Het bedrijf gaat daarmee tot de dag van vandaag door. Daarmee staat Shell de energierevolutie, die we keihard nodig hebben, in de weg. We willen met deze gang naar de rechter Shell ter verantwoording roepen.”
Shell laat weten de klimaatafspraken van Parijs sterk te ondersteunen en zegt dat rechtbanken niet het juiste middel zijn om de wereldwijde energietransitie te bevorderen. Het bedrijf wijst op zijn inspanningen om de uitstoot terug te dringen.
Bron: ANP

Meer over:

shell
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.