Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Millingerwaard verjaart

  •  
06-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20_jaar_millingerwaard.jpg
Het is feest langs de Waal bij Kekerdom deze zondag, want de 20e verjaardag van de nieuwe Millingerwaard mag gevierd worden. In 1993 begon in een maisakker de victorie.
De aankoop van 2,5 hectare in de uiterwaarden was het begin. Dat leverde mooie beelden op van enthousiaste vrijwilligers die het prikkeldraad weg haalden. Een jaar later al was de monocultuur omgevormd tot een ruig landschap waar honderden kruiden de baas waren geworden.
Na twintig jaar is het gebied uitgebreid tot zo'n 3.000 hectare en lopen er honderden Konikpaarden en zwammen er bijna 100 bevers rond. Het succes van deze uiterwaarden-metamorfose is zelfs een exportproduct. Met enige regelmaat komen er buitenlanders (waaronder veel Chinezen) de kunst afkijken. 
Zondag lopen Wouter Helmer van ARK en Esther Blom van het Wereld Natuur Fonds op de radio door het gebied. Daarna, om 10.00 uur begint het verjaardagspartijtje waarvoor iedereen is uitgenodigd!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.