Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Minder imkers in EU houden meer bijen

  •  
12-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
imkercursus.jpg
Het aantal bijenkorven blijft in de EU toenemen. In de periode 2013-2015 stonden er volgens de Europese Commissie 15,7 miljoen honingkasten in de lidstaten, een toename van 12 procent ten opzichte van de periode ervoor, blijkt uit een donderdag gepresenteerd rapport.

Bijenpopulatie

Het aantal imkers in de EU neemt volgens Brussel af (4 procent), maar zij houden meer bijen. Veruit de meeste imkerijen (96 procent) zijn met minder dan 150 kasten kleinschalig. Brussel stelt jaarlijks 33 miljoen euro beschikbaar voor nationale programma’s voor de bijenteelt. Vooral Spanje, Frankrijk en Roemenië doen een beroep op de EU-steun die onder meer is bedoeld voor de verbetering van de gezondheid van de bijenpopulatie.
Nederland en omringende landen hebben steeds vaker te kampen met massale wintersterfte, door ziekten, slechter voedselaanbod en het gebruik van pesticiden als neonicotinoïden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.