Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De moeraspaddenstoel doet het beter

  •  
21-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
Vlokkig veenmosklokje

© Piet Brouwer

Door de droogte van de afgelopen maanden zijn er vooral op de hoger gelegen paddenstoelengebieden in ons land veel minder paddenstoelen te vinden dan in voorgaande jaren. Maar er gloort hoop voor de paddenstoelenliefhebber: de moerasgebieden zijn zowel bij dit droge weer als bij flinke regen de ideale plek voor de paddenstoel.
bron : Piet Brouwer

Soorten

Zo worden er  momenteel verrassend veel paddenstoelen gevonden in het Ilper- en Oostzanerveld, twee oude veenweidegebieden  ten noorden van Amsterdam. Tijdens onderzoek door onder meer Martijn Oud van de Nederlandse Mycologische Vereniging  werden hier vele soorten aangetroffen. Zo werden naast  typische moeraspaddenstoelen als veenmosrussula, veenmosgordijnzwam, zomerfluweelpootje en braakrussula, ook paddenstoelen aangetroffen die normaliter voorkomen op de grond van drogere en hogere zandgronden zoals de viltige maggizwam.
groene berkenrussula

© Piet Brouwer

  bron : Piet Brouwer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.