NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Museum of the plant

  Alfabet
  kunstenaar : Anne Geene

  Het is een bonte verzameling aan plantenkunst. Sinds deze week hangt in Stedelijk Museum Schiedam het werk van Anne Geene. Zij werd begin dit jaar door oud-Rijksmuseum directeur Wim Pijbes genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs, waarvan de winnaar op 25 februari 2018 bekend wordt gemaakt. In zijn nominatie zei Pijbes het volgende over Geen: 'In wezen doet Anne Geene precies wat kunstenaars al eeuwenlang doen, namelijk ons opnieuw naar de wereld laten kijken.' 

  Museum of the plants

  Museum of the Plant bevat onder andere foto's van kamerplanten van bekende mensen en blaadjes waaruit kleine beestjes gaten in de vorm van letters en cijfers hebben gegeten. En ze maakte een foto van 337 klavertjes vier, getiteld de Devaluation of Luck.

   

   

  Devaluation of Luck

  Ornithology

  Daar waar botanische instellingen zich vooral richten op bijzondere eigenschappen, zeldzame soorten en het verzamelen van DNA, richt het “ museum” van Anne Geene zich op allerlei andere facetten van het plantenrijk. Haar vorige kunstwerk het boek “Ornithology”, dat ze maakte met Arjen de Nooy, werd begin vorig jaar tot 'mooiste boek van 2016' verkozen in een prestigieuze internationale wedstrijd.

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media

Meer in Fragment Radio