Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Muurhooiwagen

  •  
06-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
194 keer bekeken
  •  
Verdrongen door de rode hooiwagen, was hij al uitgestorven gewaand in Nederland: de muurhooiwagen. Maar nu blijkt hij er toch nog te zijn, op twee piepkleine plekjes. 
De muurhooiwagen (Opilio parietinus) was vroeger was het een algemene soort in Nederland die overal voorkwam in de natuur. Tegenwoordig verschuilt de superzeldzame spinachtige zich echter. Eén groepje muurhooiwagens leeft in hartje Rotterdam. Een tweede groepje heeft zich teruggetrokken in een tunneltje onder het miljoenenlijntje in Zuid-Limburg. Zijn grootste concurrent is de rode hooiwagen, een van oorsprong Italiaanse soort. Deze heeft al bijna heel Nederland veroverd en wacht nu ook zijn kans af in de struiken rondom het tunneltje bij het miljoenenlijntje. Janine duikt met hooiwagendeskundige Jinze Noordijk het tunneltje in op zoek naar deze laatste nog standhoudende muurhooiwagens.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.