Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Muziek 21 maart 2010

  •  
21-03-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
muziek_2dcd12.jpg
Begintune: Allegro uit het blokfluitconcert in C groot (RV 443), van Antonio Vivaldi , uitgevoerd door Michala Petri (fluit) en The Academy Of St. Martin In The Fields. CD Philips 400.075.2
Eindtune: The Family, van Scott Joplin (deze muziek werd gebruikt als slotmuziek van de speelfilm The Sting) , uitgevoerd door The London Festival Ballet Orchestra.
De tune die gebruikt wordt bij de Natuurkalender is 10 seconden lang: Water Waves van Joseph Aldenzee, uitgevoerd door Margareth Forest en Heleen Bartels.
De korte stukjes gitaar in het Nieuwsoverzicht (rond half tien) zijn gedeeltes uit ‘Renald’s flamencogitaar in het Vroege Vogels Nieuwsoverzicht’. Een eigen Vroege Vogels-opname uit 2009.
uitvoerende: Rénald Ruiter
componist: R. Reynaldi (Buma)
uitgever: Syzygy Music (Buma 0768)
De tune van het Mereldagboek is Blackbird van John Lennon & Paul McCartney, uitgevoerd door The Beatles (volgens de hoestekst, in werkelijkheid is het een solo van Paul McCartney), gecombineerd met zang van Turdus merula, de merel.
COMPONIST: John Lennon & Paul McCartney
UITVOIERENDE: The Beatles
CD Love
Apple CD 168268
Overige muziek uitgezocht door muzieksamensteller Rénald Ruiter.
Het Winterkoninkje van Henk-Doeke Odinga, op piano uitgevoerd door de componist zelf.
UITVOERENDE: Henk-Doeke Odinga
COMPONIST: Henk-Doeke Odinga
Eigen Opname
Het 3de deel, ‘Serenade for the Doll’, uit de ‘Children’s Corner’ van de Franse componist Claude Debussy (1878-1925) uitgevoerd door het Orchestre Nationale de Lyon.
COMPONIST: Claude Debussy/ André Caplet
UITVOERENDE: Orchestre Nationale de Lyon/ Jun Markl
CD Debussy: Orchestral Works vol.1
Naxos 8.570759
Het 3de deel, allegro, uit het fagotconcert in G-klein van de Duitse componist Johann Melchior Molter (1696-1765) uitgevoerd door het Philharmonisch Orkest van Stuttgart met Albrecht Holder als (fagot)solist.
COMPONIST: J.M. Molter
UITVOERENDE: Ph.O. Stuttgart o.l.v.Nicolás Pasquet/ Albrecht Holder.      
CD    Bassoon Concertos
Naxos 8.553456
 ‘Les Baricades Mistérieuses’, van origine gecomponeerd voor clavecimbel, van de Franse componist François Couperin (1668-1733) , uitgevoerd door de pianist Alexandre Tharaud.
COMPONIST: F. Couperin
UITVOERENDE: Alexandre Tharaud            
CD François Couperin – Tic, Toc, Choc         
Harmonia Mundi HMC 901956
‘The Norwegian Wedding Dance’, die de Engelse componist James Moody schreef voor de mondharmonicaspeler Tommy Reilly. De begeleiding is in handen van het kamermuziekensemble van de Academy of St.Martin-in-the-Fields.
 COMPONIST: James Moody
UITVOERENDE: Academy of St.Martin-in-the-Fields chamberensemble                   CD Serenade
CHAN 8486
 ‘La Jongleuse’, uit de ‘Sechs Fantasiestücke für Pianoforte’ (op. 52 no.4), van de Poolse pianocomponist Moritz Moszkowski (1854-1925) uitgevoerd door Seta Tanyel, piano.
COMPONIST: Moritz Moszkowski
UITVOERENDE: Seta Tanyel                     
CD Pianomusic by Moritz Moszkowski
Helios CDH 55143
De Caprice in A-klein van de Poolse componist en violist Henryk Wieniawski (1835-1880) uitgevoerd door Kyung Wha Chung, viool en Phillip Moll, piano.
COMPONIST: Henri Wieniawski
UITVOERENDE: Kyung Wha Chung/ Phillip Moll                               
CD Con Amore
Decca 417 289-2                        
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.