Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Muziek 5 januari 2014

  •  
05-01-2014
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Muzieklogo_40.jpg
Hier vind je alle informatie over de muziekstukken die in de uitzending zijn gedraaid:
Begintune: Allegro uit het blokfluitconcert in C groot (RV 443), van Antonio Vivaldi, uitgevoerd door Michala Petri (fluit) en The Academy Of St. Martin In The Fields.
CD Philips 400.075.2
Eindtune: The Family, van Scott Joplin (deze muziek werd gebruikt als slotmuziek van de speelfilm The Sting), uitgevoerd door The London Festival Ballet Orchestra.
De tune die gebruikt wordt bij de Natuurkalender is 10 seconden lang: Water Waves van Joseph Aldenzee , uitgevoerd door Margareth Forest en Heleen Bartels.
De korte stukjes gitaar in het Nieuwsoverzicht (rond half tien) zijn gedeeltes uit ‘Renald’s flamencogitaar in het Vroege Vogels Nieuwsoverzicht’ . Een eigen Vroege Vogels-opname uit 2009 uitvoerende: Rénald Ruiter
componist: R. Reynaldi (Buma)
uitgever: Syzygy Music (Buma 0768)
In de tune van ‘Tuinreservaten’ zit een fragment van 8 seconden uit Het Dorp (‘Langs het tuinpad van mijn vader….’), van componist Jean Ferrat ,  in een bewerking van J.K. de Ruijter, gespeeld door Draaiorgel Keistad.
CD Draaiorgel Keistad
Entertainment PRCD 2010108
De tune van Zon Op Zondag is een compositie van Beatle George Harrison 'Here Comes The Sun'. Speciaal voor Vroege Vogels gespeeld door beiaardier Frans Haagen op het carillon van de Grote Kerk in Doesburg
7.00 - 8.00 uur
Het 3de deel, presto assai, uit het orkestkwartet in F-groot (op.14 no.4) van Carl Stamitz (1745-1801) uitgevoerd door het New Zealand Chamber Orchestra o.l.v. Donald Armstrong.
COMPONIST: Carl Stamitz
UITVOERENDE: New Zealand SO Chamber Orchestra                   
CD Orchestral Quartets, op.14
Naxos 8.557671
Poetic Pieces opus 17, deel 2 van de Argentijnse componist Alberto Williams (1862-1952), uitgevoerd door de pianist Valentín Surif
COMPONIST: Alberto Williams
UITVOERENDE: Valentín Surif
CD Music For Piano, Volume 2
Marco Polo 8.223800
De finale uit het divertimento in F-groot voor pianoforte en strijkers van de Duitse componist Joseph Haydn (1732-1809) uitgevoerd door het Eduard Melkus Ensemble met als solist Jörg Ewald Dähler, pianoforte.
COMPONIST: Joseph Haydn
UITVOERENDE: Eduard Melkus Ensemble/ Jörg Ewald Dähler    
Claves CD 50-8202

‘Londonderry Air’, een Ierse traditional, in het arrangement van de Oostenrijkse violist Fritz Kreisler (1875-1962)
uitgevoerd door Nigel Kennedy, viool en de John Lenehan, piano.
COMPONIST: Fritz Kreisler
UITVOERENDE: N.Kennedy/ J.Lenehan
CD  Kennedy - Fritz Kreisler
EMI 6 56626-2
 ‘Les Tricoteuses’ (de breisters) van origine gecomponeerd voor clavecimbel, van de Franse componist François Couperin (1668-1733) uitgevoerd door Alexandre Tharaud, piano.
COMPONIST: F. Couperin
UITVOERENDE: Alexandre Tharaud             
CD François Couperin – Tic, Toc, Choc        
Harmonia Mundi HMC 901956
8.00 - 9.00 uur
De finale uit de symfonie in Es-groot van de Oostenrijkse componist Michael Haydn (1737-1806) uitgevoerd door de London Mozart Players.
COMPONIST: Michael Haydn
UITVOERENDE: London Mozart Players/ Matthias Bamert.                         
CD Contemporaries of Mozart
CHAN 9352
‘La visite du Comte’ gecomponeerd door Jean-Claude Petit, uit de film ‘Cyrano de Bergerac’ (Franse film met Gérard Dépardieu als Cyrano). Het studio-orkest staat o.l.v. de componist.
COMPONIST: Jean-Claude Petit
UITVOERENDE:    Soundtrack
CD    Cyrano de Bergerac   
DRG 12602
Het 2de deel, da capella, uit het 2de Concerto Armonico van de Nederlandse graaf Unico Wilhelm van Wassenaer (1692-1766) uitgevoerd  door het Aradia Ensemble o.l.v. violist Kevin Mallon.
COMPONIST: Unico Wilhelm van Wassenaer
UITVOERENDE: Aradia Ensemble / Kevin Mellon                     
CD Concerti Armonici
Naxos 8.555384
Het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly speelde de finale 2de Jazz-Suite voor Promenade Orkest van de Russische componist Dimitri Shostakovich (1906-1975).
COMPONIST: Dimitri Shostakovich
UITVOERENDE: Koninklijk Concertgebouworkest/ Riccardo Chailly                    
CD Shostakovich – The Jazz Album
Decca 433 702-2
Live optreden van gitarist Enno Voorhorst, hij speelde ' Sueño de la Muñequita' van de Paraguayaanse componist Agustín Pío Barrios (ook bekend als Agustín Barrios Mangoré) die leefde van 1885 – 1944).
COMPONIST: Agustín Pío Barrios
UITVOERENDE: Enno Voorhorst                    
Eigen opname Vroege Vogels
Muziek uit de film ‘The Godfather’ op muziek van de Italiaan Giovanni Rota Rinaldi, beter bekend als de componist Nino Rota (1911-1979). We horen de ‘Kay’ uitgevoerd door The Studio Orchestra.
COMPONIST: Nino Rota
UITVOERENDE: Soundtrack 
CD Soundtrack - The Godfather Trilogy
iTunes download
9.00 - 10.00 uur
‘Aunt Marge’s Waltz’ uit de film ‘Harry Potter and the Prisoner of Azkaban’ op muziek van de Amerikaanse componist John Williams.
COMPONIST: John Williams
UITVOERENDE: Soundtrack
CD Soundtrack – Harry Potter
Warner Bros 2004
Live optreden van gitarist Enno Voorhorst, hij speelde 'Gavôta al estilo Antiguo' van de Paraguayaanse componist Agustín Pío Barrios (ook bekend als Agustín Barrios Mangoré) die leefde van 1885 – 1944).
COMPONIST: Agustín Pío Barrios
UITVOERENDE: Enno Voorhorst                    
Eigen opname Vroege Vogels
‘Stardust’ op muziek van de Amerikaanse jazzpianist en songwriter Hoagy Carmichael (1899-1981) uitgevoerd door het Dave Brubeck Quartet met Paul Desmond op alt-saxophoon.
COMPONIST: Dave Brubeck
UITVOERENDE: Dave Brubeck Quartet
CD Take Five - Dave Brubeck
iTunes download
Live optreden van gitarist Enno Voorhorst, hij speelde 'El ultimo tremolo' van de Paraguayaanse componist Agustín Pío Barrios (ook bekend als Agustín Barrios Mangoré) die leefde van 1885 – 1944).
COMPONIST: Agustín Pío Barrios
UITVOERENDE: Enno Voorhorst                    
Eigen opname Vroege Vogels
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.