Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Mysterie rond vleesetende zeediertjes opgelost

  •  
08-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Filmpje vlooien

© Still uit filmpje. Bron: Jarrod Kanizay

Afgelopen weekend werd de Australische Sam Kanizay na een strandbezoek naar een ziekenhuis gebracht met ernstige bloedingen aan zijn benen. Het was onduidelijk welke zeediertjes aan zijn benen hadden gegeten, maar dat mysterie is nu opgelost.

Zeediertjes

De vader van de gebeten Sam Kanizay heeft een paar van de diertjes gevangen. Zeebioloog Genefor Walker-Smith heeft vastgesteld dat het gaat om kleine kreeftachtigen (orde:  Amphipoda ) uit de familie Lysianassidae De diertjes hebben talrijke bijtwonden ter grootte van speldenprikken gemaakt in de onderbenen van de tiener. Pas na enkele uren lukte het de artsen om het bloeden te stoppen.

Toeval

Volgens Walker-Smith doen de zeediertjes zich normaal gesproken te goed aan de kadavers van dode vissen of vogels. "Eigenlijk vallen ze geen mensen aan. Dit was een dom toeval", stelde zij andere badgasten gerust. De beestjes komen meestal voor in ondiep water. Mogelijk had Sam een open wond aan zijn been wat de kreeftachtigen aantrok, of stond hij in het zeewater bij de restanten van een dode vis.
De vader van Sam Kanizay heeft de gevangen diertjes te eten gegeven en ze gefilmd. De beelden deelde hij op Facebook:
Bron: Jarrod Kanizay

Meer over:

bloeding, vlooien
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.