Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Na 30 jaar start Japan weer commerciële walvisjacht

  •  
01-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
walvissen pixabay

© Foto: pixabay

Japanse walvisvaarders zijn maandag voor het eerst in dertig jaar weer uitgevaren. Meerdere vloten vertrokken vanuit de havens van Kushiro in het noorden en Shimonoseki in het zuidwesten van het land. De schepen varen alleen binnen de zeegrenzen van Japan. In totaal mogen 227 walvissen worden gedood.

Internationale Walvisvaartcommissie

Japan stapte in december uit de Internationale Walvisvaartcommissie (IWC), waardoor het zich niet meer hoeft te houden aan het verbod van die organisatie. De afgelopen jaren was er al veel kritiek op Japan, omdat het land wetenschappelijk onderzoek als dekmantel zou gebruiken voor commerciële walvisjacht.
De Japanse regering heeft de walvisvaart altijd verdedigd en noemt het een onderdeel van de Japanse cultuur. Ook in Noorwegen en IJsland wordt op de zeezoogdieren gejaagd.
Bron: ANP

Meer over:

walvisjacht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.