Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nationale Egelweekend

  •  
11-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De Zoogdierenvereniging heeft het weekend van 18 en 19 september uitgeroepen tot het Nationale Egelweekend omdat het slecht gaat met de egels in Nederland. Ze willen er aandacht voor vragen om deze bijzondere en nuttige dieren een betere toekomst te bieden. Ze hebben 2009 dan ook uitgeroepen tot het Jaar van de Egel. Eind van dit jaar wordt beslist of de egel op de Rode Lijst van bedreigde zoogdieren moet komen.
In het kader van het Jaar van de Egel heeft de Zoogdierenvereniging bedrijven opgeroepen op hun kantoortuin of industrieterrein om te toveren tot een egelvriendelijk toevluchtsoord. Dat kon tot eind augustus.
Zeker in steden zitten veel bedrijven zoals advocatenkantoren, hypotheekadviseurs, uitzendbureaus, onderwijsinstellingen en andere dienstverlenende bedrijven. Zij hebben vaak kantoortuinen en die kunnen met een aantal simpele maatregelen een groene oase voor o.a. egels worden. Veel bedrijventerreinen die steeds vaker groen worden aangekleed, bieden mogelijkheden.
Er zijn inmiddels tientallen enthousiaste aanmeldingen binnengekomen, waaronder een crematorium, scheepswerf, zorginstelling…
De campagne van zoogdierenvereniging wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van LNV en het Prins Bernard Cultuurfonds. Bedrijven worden indien ze eraan meewerken “beloond” met een speciaal certificaat en een bord in de tuin.
Wilt u zelf uw tuin egelvriendelijk maken, klik dan hier .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.