Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuur op bedrijventerreinen

  •  
29-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bedrijventerreinen en natuur, het lijkt geen logische combinatie. Maar uit promotieonderzoek van de Wageningse ecoloog Robbert Snep, blijkt dat ook bedrijventerreinen wel degelijk een flinke bijdrage kunnen leveren aan onze natuur. 'Trotse werknemers zouden hun kinderen op vogelexcursie moeten kunnen nemen naar hun bedrijvenpark', vindt Snep ...
In ' Biodiversity conservation at business sites - options and opportunities ', stelt Snep dat bedrijventerreinen een enorm belangrijke rol kunnen spelen bij het behoud van biodiversiteit. Broedvogels werden daarbij gekozen als de vertegenwoordigers van die biodiversiteit. Snep gebruikte de broedvogelgegevens die SOVON de afgelopen jaren had verzameld. Uit de resultaten bleek dat deze terreinen voor tientallen vogelsoorten als leefgebied functioneren, waarbij Rode Lijst-soorten als de patrijs regelmatig worden waargenomen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.