Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurbescherming in de stad

  •  
29-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sao_paulo_01.jpg

© São Paulo

Wereldwijd woont meer dan de helft van de mensen in de stad. En dat worden er alleen maar meer. Welke invloed heeft dat op de natuur? Dat is de belangrijkste vraag die het Wereld Natuurfonds (WNF) stelt op Internationale Architectuur Biënnale in Rotterdam. In de Kunsthal is een tentoonstelling te zien, die een antwoord probeert te geven op die vraag. Directeur van het WNF Johan van de Gronden leidt Vroege Vogels langs de tentoonstelling.
Ook licht hij een tipje van de sluier op van het Human Planet rapport, wat gaat over de opvallende overeenkomsten tussen de ontwikkeling van de diversiteit in de natuur en de cultuur die beiden worden bedreigd.
Steden liggen vaak op plekken met een hoge natuurwaarde, zoals in delta's en langs rivieren. Dat maakt het volgens het WNF nog belangrijker dat uitbreidende steden ruimte houden voor natuur.
jakarta
Jakarta
tokyo
Tokyo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.