Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurfilmpjes: van pratende schildraaf tot bijzondere zeedraak

  •  
26-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
190 keer bekeken
  •  
natuurfilmpjes2
Op het internet staan veel opmerkelijke en grappige filmpjes van het hele dierenrijk. Normaal ligt onze focus bij natuurfilmpjes op de Nederlandse natuur. Maar de volgende natuurfilmpjes uit het buitenland zijn het delen waard:

Muis met opruimwoede

Stephen Mckears neemt zijn vrouw mee naar de schuur. In een bak met pinda’s liggen spullen die eerst naast het bakje lagen. Stephen pakt ze eruit en zegt tegen zijn vrouw dat ze morgenochtend terugkomen. De volgende morgen liggen de metalen spullen weer in het bakje?! Een camera onthult dat een muis deze spullen elke nacht terug legt in het doosje met de pinda’s. Waarom hij dit doet? Stephen denkt dat hij de pinda’s wil beschermen.

Schildraaf praat: ‘Y’alright love?’

In Noord Yorkshire bij Knaresborough Castle begint een schildraaf tegen twee toeristen, Lisa en Mark, te praten. “Ik vond het hilarisch. Het moet een local zijn, hij heeft een Yorkshires accent. We waren er voor 15 minuten en het wisselde van ‘darling’ en ‘love’”. Raven behoren tot de kraaiachtigen. Net als papegaaien kunnen zij de menselijke stem imiteren. 

Robijnrode zeedraak

Aan de oostkust van Tasmanië in Australië is de robijnrode zeedraak (Phyllopteryx dewysea) gefilmd. Een bijzonder beeld, want hij is nog niet vaak op beeld vastgelegd. Het dier werd officieel in 2015 ontdekt. Greg Rouse ontdekte de soort officieel in 2015, nadat hij een dood exemplaar ontving van een museum in Australië. Rouse en zijn team ontdekte dat er in 1919 al robijnrode zeedraakjes waren gevonden.

Wast de wasbeer zijn eten?

Van vissen, kikkers, insecten en kleine zoogdieren tot vruchten en groenten. Wasberen eten bijna alles. Kattenvoer vinden ze ook lekker! De wasbeer lijkt de kattenbrokjes te wassen, dit is echter niet waar. Wasberen hebben slechte ogen waardoor zij veel op de tast moeten doen. De wasbeer brengt met zijn voorpoten voedsel in het water waar hij het kneedt en omkeert. Dit doet hij om oneetbare delen uit het voedsel te verwijderen. Kijk vooral tot het einde waarin hij met zijn handjes vol brokjes weg waggelt.

Koala zoekt verkoeling

Laat je auto niet open staan vlakbij Adelaine in Australië. Er is namelijk een kans dat een koala verkoeling komt zoeken als je de airco aan hebt staan. De auto eigenaar probeert hem water te geven om hem uit de auto te lokken. Hier heeft de koala geen boodschap aan en klimt naar voren. Vervolgens probeert hij op het dashboard te klimmen, wat niet erg soepel gaat. 
Zie je geen filmpjes? Omdat de video’s op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.