Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op NPO Radio 1
Elke vrijdag om 19.40 uur op NPO2

 • Natuurkaart.nl online

  vv_newsimg_5173.jpg
  Naturalis logo

  De website www.natuurkaart.nl is online. Deze site, een initiatief van museum Naturalis, Vereniging Natuurmonumenten en de twaalf Provinciale Landschappen, biedt op een dynamische manier toegang tot praktische beschrijvingen van meer dan 1000 Nederlandse natuurgebieden. Op de site kunnen natuurliefhebbers terecht voor bruikbare en handzame informatie over natuurgebieden en wandelingen in de buurt, of elders in het land.

  De sitebezoeker kan naar natuurgebieden zoeken door te klikken in een regio op een kaart van Nederland, of door een postcode in te voeren. Vervolgens zoomt de kaart in op de gekozen regio. Zowel op de kaart als in een namenlijst worden alle natuurgebieden van de participerende organisaties binnen een straal van 30 km getoond. Het gaat om de gebieden van Natuurmonumenten, de Provinciale Landschappen en het Goois Natuurreservaat.

  Door een specifiek gebied te kiezen krijgt de bezoeker informatie over bereikbaarheid, openstelling, wandelpaden, toegankelijkheid voor honden  enz. Van een aantal gebieden zijn afbeeldingen, een routebeschrijving en/of een overzichtskaart opgenomen. In de gebiedsbeschrijvingen treft de bezoeker tevensbijzonderheden aan over aanwezige flora en fauna, over de geschiedenis en over landschappelijke waarden.

  Ieder beschreven gebied biedt bovendien een hyperlink naar de beherende organisatie.

  Andere natuurbeschermingsorganisaties worden uitgenodigd om eveneens deel te nemen zodat Natuurkaart.nl een zo volledig mogelijk overzicht gaat bieden van de Nederlandse natuurgebieden.

  Meer informatie op www.natuurkaart.nl en www.naturalis.nl

   

  Geplaatst in: Nieuws