Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurkunstwerk overleeft kever mogelijk niet

  •  
06-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
perenprachtkever

© Perenprachtkever, fotograaf: TheoTerwiel

Natuurkunstwerk Het Witte Lint bij Zutphen overleeft een aanval van de perenprachtkever mogelijk niet. Het beestje heeft zoveel van het kunstwerk van ruim 1100 meidoorns aangetast, dat de provincie Gelderland na de zomer beslist of het kunstwerk wel blijft bestaan.

Aangetast

Vorige week bleek dat de kever zich in 260 bomen had genesteld. Meidoorns gaan dood door de perenprachtkever. Toen de bomen dinsdag werden gekapt, bleek dat het beestje in zeker vijfhonderd bomen zat, die nu ook meteen worden verwijderd. De resterende bomen worden bestreken met knoflookextract. De komende vier weken moet blijken of dat middel helpt.
Ondertussen overlegt de provincie met kunstenaar Erick de Lyon over het voortbestaan van Het Witte Lint. Het kunstwerk is eigendom van de provincie. Het is in 2016 aangeplant langs de nieuwe weg tussen Brummen en Eefde en kostte 1,6 miljoen euro.
Bron: ANP

Meer over:

kever
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.