Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Natuurmusea slaan handen ineen

  •  
10-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_110299.jpg

© skelet

Tien Nederlandse natuurhistorische musea gaan samenwerken in een stichting: de stichting Nederlandse Natuurhistorische Collecties. Die richten ze volgende week donderdag op, zo maakten ze vrijdag bekend.
De stichting moet gaan helpen om samenwerkingsprojecten op te zetten, programma's op elkaar af te stemmen en expertise uit te wisselen. De musea werken overigens al vaak samen, maar door de oprichting van de stichting moet dat nog beter gaan gebeuren.
Onder de musea die meedoen aan de stichting zijn zes 'echte ' natuurhistorische musea, zoals NCB Naturalis in Leiden, Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Daarnaast doen vier musea mee die een natuurhistorische afdeling hebben, zoals Museon in Den Haag en Teylers Museum in Haarlem.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.