Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederlander genomineerd voor ‘groene oscar’

  •  
20-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varkentje

© Still uit de documentaire M6NTHS

De korte documentaire M6NTHS van de Nederlandse filmmaker Eline Schellekens is een van de kanshebbers voor de internationale Panda Award. Deze prijs wordt op 19 oktober uitgereikt op het beroemde Wildscreen Film Festival in de Engelse stad Bristol. De award wordt ook wel de ‘groene oscar’ genoemd.

Opgroeien in de bio-industrie

De film M6NTHS volgt een biggetje, dat opgroeit in de bio-industrie. Zonder voice-over en zonder interviews kruip je in de huid van een klein varkentje en zie je het dier opgroeien tot het slachtrijp is.
In de categorie korte film zijn nog twee documentaires genomineerd voor een groene oscar. Blood island, over ex-proefdier chimpansees in het Afrikaanse Liberia en Churchill, over ijsberen bij het kleine Canadese stadje Churchill
De korte documentaire M6NTHS gaat de komende week in première op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Bekijk hieronder de trailer:

Meer over:

oscar
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.