Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederland hét tankstation voor purperreigers

  •  
08-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Na drie jaar onderzoek is een project met gezenderde purperreigers nu afgesloten. In de resultaten vindt Vogelbescherming Nederland een hoop aanknopingspunten voor beschermingswerk ten behoeve van deze moerasvogels. Een belangrijke uitkomst: purperreigers zijn extreem snelle, actieve vliegers, op het moment dat ze in de herfst naar Afrika vertrekken. Daarom moeten ze (meer dan bijvoorbeeld ooievaars die op de thermiek vliegen) heel veel energie opslaan in het Nederlandse agrarische landschap. 
Het zenderproject werd uitgevoerd door Bureau Waardenburg, in opdracht van Vogelbescherming Nederland. De resultaten worden hier gepresenteerd. Een aantal vogels is via deze site ook nog steeds te volgen op hun trek.
Op de foto: Jan van der Winden van Bureau Waardenburg, met één van de vogels die in 2008 een satellietzender op de rug kreeg. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.