Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nederlandse vinding stop dumpen 16 miljard plastic koffiebekerdeksels

  •  
19-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plastic_beker.jpg
Volgens de Earthday Foundation worden er wereldwijd meer dan 16 miljard koffiebekers gebruikt. Elke beker heeft een plastic deksel waarvan de meeste op de vuilnisbelt belanden of de oceanen vervuilen. Tot nu toe was er niemand in staat om een ​​lekvrij deksel te ontwikkelen dat aan een papieren beker ‘plakt’. Deze week viert de wereld World Cleanup Day en wordt het milieu weer opgeschoond.

Een revolutionaire uitvinding

Op World Cleanup Day introduceert Groasis - gekozen als nr. 1 van de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland in 2018 en beroemd om zijn waterbesparende uitvindingen - een papieren biologisch afbreekbaar deksel, de "Rafiki®" genaamd. Deze revolutionaire uitvinding van Groasis draagt bij aan het voorkomen van het dumpen van de plastic deksels.

Nu nog verspreiden

Groasis wil deze uitvinding graag met de wereld delen om maximale impact te genereren. Om het probleem met de plastic dekselvervuiling snel op te lossen, kunnen dekselproducenten over de hele wereld het recht verkrijgen om de "Rafiki®" te produceren en verkopen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.