Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

‘Neergestorte drone kan drinkwater verontreinigen’

  •  
08-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
drone

© Rob Buiter

Als het aan de drinkwaterbedrijven ligt, wordt het verboden om met drones boven gebieden voor drinkwater te vliegen. Alleen de waterbeheerders en drinkwaterbedrijven zouden daar nog drones mogen gebruiken bij bijvoorbeeld inspecties van de waterbekkens, plassen en kanalen.
Arjen Frentz van de Vereniging van waterbedrijven Nederland (Vewin) pleit daar donderdag voor tijdens een hoorzitting over drones in de Tweede Kamer. Drones zijn volgens Vewin een risico voor de continuïteit van de drinkwatervoorziening. Zo kan de accu van een in een spaarbekken neergestorte drone de kwaliteit van het drinkwater aantasten. En wie kwaad in de zin heeft, kan met een drone giftige stoffen of organismen in het water dumpen en daarmee de spaarbekkens beschadigen.
“Om de continuïteit van de drinkwatervoorziening te beschermen moet de huidige regelgeving worden aangevuld met een vliegverbod voor vluchten boven spaarbekkens, infiltratieplassen en punten waar drinkwaterbedrijven oppervlaktewater innemen om drinkwater van te maken”, aldus Frentz.
Bron: ANP

Meer over:

drone
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.