Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nest Aziatische hoornaar vernietigd in Zeeland

  •  
02-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Aziatische hoornaar in de fles

© Rob Buiter

Het nest van de Aziatische hoornaar in het Zeeuwse Dreischor is door deskundigen vernietigd. Ruim een week geleden werden er Aziatische hoornaars aangetroffen in het dorp. Dit was voor het eerst dat de Aziatische hoornaar in Nederland is gevonden.

Invasieve exoot

Op zaterdag is het nest gevonden, en op dezelfde dag is het in opdracht van de provincie verwijderd. De Aziatische hoornaar staat op de lijst van invasieve exoten van de Europese Unie en wordt daarom bestreden. De provincie houdt de komende tijd samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de hoornaars in de de gaten.

Honingbij

De Aziatische hoornaar is een grotendeels zwarte wesp. Net als bij de inheemse hoornaar eet de Aziatische hoornaar allerlei insecten. Deze hoornaar jaagt echter ook actief op honingbijen. Een bijenvolk zou daardoor kunnen instorten, maar dit gebeurt zelden.
Vroege Vogels Radio maakte een reportage over de Aziatische hoornaar in Dreischor. Beluister de reportage hier .
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.