Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nestkasten schoonmaken

  •  
21-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
spreeuw_24.jpg
Dit weekend is het boenen geblazen. Voor wie het nog niet gedaan heeft, is het nu de tijd om de verlaten nestkasten proper te maken. Voor de eerste voorjaarsbroeder weer terug zijn en het te laat is. Aan Gasterij Stadzigt hangt sinds twee jaar een kast voor de spreeuw.
In 2014 was het nog stil, maar afgelopen jaar wist een paartje het huisje te vinden. Met succes: vijf spreeuwen jongen zagen het levenslicht en vlogen uit. Zondag is voor ons de grote schoonmaak! 
Overigens zijn wij rijkelijk laat. Meestal wordt geadviseerd om je nestkast in het najaar al schoon te maken. Het is eenvoudig. Je hebt alleen warm water nodig, geen sopje. Haal eerst het oude nestmateriaal weg, giet kokend water in de kast om vlooien en luizen te doden en borstel daarna de nestkast schoon.

Lees hier hoe je de nestkast het beste schoon kunt maken.
spreeuwkast_greetje-sibon
Dit jong werd grootgebracht in een gierzwaluwnestkast.  (Fotograaf: greetje-sibon)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.