Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe type kippenboerderij goedgekeurd door Dierenbescherming

  •  
13-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Kippen

© kippen, fotograaf: jeanet1

Kipster is een nieuwe kippenboerderij in Venray waar kippen de ruimte hebben om binnen en buiten rond te lopen. De ondernemers van Kipster stelden zichzelf de vraag; Hoe zou een kippenboerderij eruitzien als we helemaal opnieuw konden beginnen? 

Kipster goedgekeurd door de Dierenbescherming

De kippen hebben de ruimte en de boerderij heeft ook binnen natuurlijk licht. Ook zijn er binnen en buiten bomen en boomstronken aanwezig. Er is minder ruimte dan op boerderijen die biologische eieren mogen leveren. De meeste ruimte gebruiken de kippen toch niet en kan beter benut worden, zegt mede-initiatiefnemer Ruud Zanders. Kippen blijven namelijk graag dicht bij hun nachtverblijf om te kunnen schuilen. Door al deze aandacht voor detail heeft de Dierenbescherming Kipster goedkeuring gegeven. 

Productie kippenboerderij

Kipster gaat burgers van hanenvlees produceren die door partner Lidl verkocht gaan worden. De eieren en kipburgers zullen ook in de schappen bij de supermarkt verschijnen. Later zullen ook kipburgers verkocht gaan worden. De vernieuwde boerderij is aanzienlijk duurder om te bouwen maar dit wordt terug gewonnen met het opwekken van eigen elektriciteit. Hierdoor zijn de eieren iets duurder. 

Reacties op Kipster

Er zijn wisselende reacties vanuit de pluimveehouderij. “Sommige mensen zijn heel enthousiast, andere zijn sceptisch”, aldus Zanders. De initiatiefnemers vinden Kipster geslaagd als binnen drie tot vijf jaar er nog meer Kipster boerderijen staan. Vrijdag opent de eerste boerderij haar deuren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.