Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nieuwe inkoopactie Zon Zoekt Dak vandaag van start

  •  
06-01-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
zonzoektdak.jpg
Zonnepanelen minstens 17% goedkoper dan stroom energiebedrijven
Zonnepanelen zijn minimaal 17% goedkoper dan stroom van een energieleverancier.  Consumenten kunnen dus flink besparen als zij kiezen voor zonnepanelen. Dit blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu dat vanmorgen is gepresenteerd  bij VARA's ‘Vroege Vogels’. Het onderzoek vond plaats naar aanleiding van de nieuwe inkoopactie Zon Zoekt Dak. Met deze actie, die samen met Eneco wordt uitgevoerd, worden consumenten van alle gemakken voorzien bij de aanschaf van zonnepanelen.
Kostenbesparing tot 28%
Wie nu panelen bestelt, betaalt omgerekend maximaal 19 cent per kWh, blijkt uit het onderzoek. Dat is  3,5 cent per kWh minder dan de prijs die energieleveranciers rekenen – een financieel voordeel van 17%. De prijs van 19 cent is conservatief berekend. Met een  realistische berekening kost stroom via zonnepanelen nog maar 16 cent per kWh. Dit is 28% goedkoper dan stroom van de energieleverancier. Voor een gemiddeld huishouden scheelt zonne-energie jaarlijks 157 euro. Olof van der Gaag van Natuur & Milieu: ' Zonnepanelen waren al lang goed voor het milieu. Ze zijn nu voor het eerst zo goed voor je eigen portemonnee. Mooi nieuws voor consument en klimaat ’.
Natuur & Milieu heeft de investering in zonnepanelen ook vergeleken met de rente op een spaarrekening. Het financiële rendement van zonnepanelen is jaarlijks 13% terwijl een spaarrekening hoogstens 5% per jaar oplevert. ' Het is dus een stuk aantrekkelijker om je spaargeld op je dak dan op de bank te zetten .' aldus Olof van der Gaag.
Nieuwe inkoopactie nog voordeliger
Nederland heeft  nog weinig zonnepanelen maar de populariteit is groot en het aantal panelen groeit hard. Natuur & Milieu wil dat versnellen door het zo makkelijk en voordelig mogelijk te maken voor consumenten om zonnepanelen te bestellen. Daarom start vandaag de nieuwe inkoopactie Zon Zoekt Dak met een zeer aantrekkelijk aanbod. Een pakket van 8 panelen kost inclusief installatie en service €3700 exclusief subsidie. Dat is voor een gemiddeld huishouden genoeg voor 50% van het eigen stroomverbruik.
Olof van der Gaag: ‘ 8.000 consumenten kunnen vanaf vandaag meedoen aan onze actie. Op basis van prijs, kwaliteit, service, duurzaamheid en ervaring hebben wij Eneco geselecteerd voor de levering, de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen. Wie zonnepanelen bij ons bestelt, is ervan verzekerd dat alles van A tot Z is geregeld .’
Via www.zonzoektdak.nl kan iedere woningeigenaar  zich inschrijven. Je wordt dan binnen twee weken benaderd voor een individuele afspraak. Een expert komt  gratis langs om een voorstel op maat te maken. Als je daarvoor tekent, is je bestelling geplaatst.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.